Selectează o Pagină

Q&A

Află răspunsuri la cele mai importante întrebări despre program, iar dacă ai întrebări, scrie-ne la reusehub@impacthub.ro.

Ce înseamnă soluții pentru reciclare și reducere a impactului deșeurilor în acest program?

 

Căutăm orice soluții Reduce – Reuse – Recycle ce scad cantitatea de materiale din ambalaje sau produse, care sunt pierdute ca “gunoi”. Astfel, soluțiile pot veni din orice etapă din ciclul de viață al produsului, de exemplu:

  • soluții îmbunătățite de ambalare/producție, care simplifică reciclarea sau reduc cantitatea de deșeuri generată de la început
  • soluții pentru management al deșeurilor care contribuie la o creștere a reciclării/reducere a risipei
  • soluții pentru o colectare mai ușoară, mai eficientă a deșeurilor
  • soluții pentru o procesare mai eficientă a deșeurilor
  • soluții pentru o revalorificare cu valoare adăugată crescută a deșeurilor

Despre ce tipuri de materiale și deșeuri este vorba?

Programul este deschis tuturor tipurilor de materiale reciclabile (inclusiv deșeuri electronice), dar căutăm în special soluții pentru sticlă, plastic și metal (aluminiu), cât și ambalaje speciale (de ex, hârtia aluminiu folosită în ambalajele de chipsuri).

Care este procedura de selecție în program?

După completarea formularului de înscriere, vom lua legatura cu tine pentru a afla mai multe și pentru pre-evaluare, după care te vom invita la un interviu cu membrii juriului. Dacă ești selectat pentru a intra în program, vei afla până la finalul lunii iulie.

Care sunt criteriile de selecție?

Criteriile de selecție pentru intrarea în program și evaluarea finală sunt:

 

  • Soluția concretă și potențialul ei de scădere a cantității de deșeuri nerecuperabile
  • Scalabilitatea soluției și măsura în care impactul poate fi extins la scară mai largă
  • Echipa și potențialul de a îmbunătăți și crește o soluție
  • Modelul de business și sustenabilitatea financiară a soluției
  • Gradul de inovare

 

Chiar aveți un premiu de 50 000 EUR?

Da, acordăm în competiție un premiu total de 50 000 EUR, care poate fi câștigat de către un singur concurent, sau împărțit între mai mulți concurenți, în funcție de capitalul necesar și solicitat.

 

 

Care sunt condițiile pe care le presupune premiul?

 

 

Premiul presupune o co-finanțare de 20% din partea câștigătorului (maximum 12 500 EUR, în cazul câștigării sumei maxime). Capitalul poate fi capital propriu sau atras de la alți investitori, iar verificarea disponibilității se face înainte de transferul fondurilor obținute ca premiu.

Trebuie să dau o parte din afacere dacă sunt câștigător?

Nu, premiul este “equity free”. Dacă decizi să atragi alți parteneri în cursul programului, inclusiv dintre investitori și experții participanți, te putem ajuta să stabilești condițiile parteneriatului, dar deciziile finale îți aparțin.

Cum se derulează programul?

După completarea formularului și interviul cu juriul, vei intra într-o etapă de accelerare și mentorat (septembrie – decembrie 2018), în care vom face împreună o cercetare de piață și o planificare de afacere – într-un fel, un due dilligence în parteneriat.

 

Acest proces va avea 3 workshop-uri de 2 zile în care stabilim ce ai de făcut și cum te putem ajuta pentru a verifica fezabilitatea și potențialul business-ului tău, iar în perioada dintre workshop-uri parcurgi pașii necesari și primești suport adițional (meetup-uri de status, mentori și experți, training-uri scurte) pentru a aduce dovezi că soluția ta este cea mai fezabilă: din punct de vedere al atragerii de clienți, din punct de vedere tehnologic, din punct de vedere financiar.

La final, ne întâlnim cu juriul pentru o prezentare publică la Pitch Day. După anunțarea câștigătorului, urmează o perioadă de 6 luni în care te susținem cu informații, experți, capitalul câștigat și un board of advisors format din investitori și oameni din industrie pentru a-ți construi strategia.