Selectează o Pagină

Bogdan Marin dezvoltă o platformă, BuyMySell, care permite oricui să predea sau să vândă deșeuri către firme de colectare sau reciclare și despre care a povestit mai multe în interviul de mai jos!

Care este povestea din spatele ideii, cum a apărut dorința de a crea acest produs? Povestește-ne putin despre tine, ce background ai și de ce vrei să pornești un startup în industria reciclării?

Ideea centrală a proiectului: O parte din populație dorește să se implice în procesul de reciclare, dar nu reușește acest lucru din cauza lipsei unui cadru organizat. Prin urmare, mi s-a părut oportună crearea acestei aplicații ce favorizează legătura directă dintre populație, generatori de deșeuri, firme de colectare și firmele de reciclare. Populația sau orice firmă juridică pot preda gratuit sau vinde stocurile de deșeuri avute în posesie sau generate de activitatea economică.

Proiectul a fost demarat în septembrie 2017, iar prima versiune a aplicației a fost lansată în Google Play în luna martie 2018. Din martie până în acest moment am lansat încă trei versiuni actualizate în care am inclus noi funcționalități. Aplicația a fost dezvoltată prin eforturi proprii (am experiență în IT de peste 15 ani):

  • Eforturi financiare – aferente costurilor de programare
  • Crearea specificației tehnice a sistemului
  • Dezvoltarea și testatea aplicației
  • Managementul proiectului
  • Administrarea aplicației după Go Live
  • Promovare minimă

Ce  face mai exact BuyMySell? Există ceva asemănător în piață? Dacă da, cu ce se diferențiază?

BuyMySell este o platformă pentru tranzacționarea directă a stocurilor de materiale reciclabile utilizând telefonul mobil-android. Prin intermediul aplicației se pot preda gratuit sau vinde stocurile de deșeuri deținute de persoane fizice sau juridice. Facilităm legatura directă dintre persoanele fizice/juridice și firmele de colectare materii reciclabile.

Mai există încă o aplicație în genul acesteia, dar dezvoltată de un reciclator prin care numai compania proprie poate colecta deșeurile. Plata constă în bonificații, puncte, vouchere.

Cum a fost experiența acceleratorului ReUse, cu ce lecții ai rămas?

Super. Am înțeles acum mult mai bine cum trebuie construit un proiect de business.

Care sunt planurile de viitor, ce vei face dacă vei câștiga?

Simplu. Toți banii vor fi investiți în îmbunătățirea platformei și a aplicației, cât și în promovarea ei.

Care crezi că este viitorul antreprenoriatului în industria de reciclare/reducere a deșeurilor?

Cred că numai prin antreprenoriat putem atinge cotele de reciclare în țara noastră. Prin urmare, rolul acestuia consider că este foarte important și trebuie ajutat și ghidat.

 

ReUse Hub este programul organizat de Impact Hub Bucharest și PepsiCo care schimbă modul în care reciclăm în România, pentru a crea o lume mai bună, pregătită pentru viitor. Căutăm acele soluții inedite, în stadiul de idee sau de prototip din industria reciclării, pe care să le transformăm în startup-uri de succes.